torsdag 2. august 2007

uforståelig smak

Inspirert av Twin Peaks og denne uforklarlige trangen til å lage lister, jeg har herved laget en spontan liste over komplett uforståelig kjekke mannsfigurer i den fiktive verden. Noen er tegnet, noen er filmet og noen er skrevet -

 • Agent Dale Cooper
 • James Hammerton
 • Fox Mulder
 • Spike / william the Bloody
 • Bigby (også kjent som den store, stygge ulven)
 • Reven Robin Hood
 • Snusmumriken
 • Bazil Mus, mesterdetektiv
 • Mr. Knightley
 • Mori (hadde han noensinne et etternavn, Silje?)

- og jeg mener det, jeg finner alle disse figurene kjekke, men jeg vet ikke helt hvorfor. Noen av dem kan selvsagt unnskyldes med pent (og i det minste mennesklig) utseende, men hva er tingen med mus, rever eller tegnede menn i grønne hatter? Eller hva er tingen med menn jeg bare har sett som bokstaver på papir? For ikke å snakke om andelen menn med mystiske interesser og blodige vaner. Hva er det for noe, og enda verre, hva sier det om min smak når det gjelder menn?

Jeg lar meg uansett henrykkes, og tærne mine krøller seg, enten det er Disney, Jane Austen, Chis Carter eller Margit Sandemo som forfører meg. I det minste har jeg ikke giftet meg med Ari Behn. Og ikke har jeg falt pladask for surmagede, fetthårige, bleke, elskovsyke Snape heller- i motsetning til visse andre. Det finnes nok håp.

4 kommentarer:

 1. er Mori den demonen som havnet i sengen til hun Tengil-jenten? Han var søren meg hott altså!

  Jeg trenger en madrass :(

  SvarSlett
 2. Vel, jeg kan ikke svare for deg, men med Dale Cooper er det den upassende entusiasmen overfor absolutt _alt_ som selger meg. Han ser så strikt og ordentlig ut, men ingenting kan unngå hans utrolige entusiasme, enten det gjelder en kopp kaffe eller utskjelling av seg selv (en episode du ikke har sett ennå, der han med unik entusiasme utbryter hvor galt han har handlet, fikk meg til å innse dette). Bra liste, for øvrig.

  SvarSlett
 3. Og nei, jeg tror ikke Mori hadde noe etternavn, eller noe "ekte" navn, for den del. Han ble bare kalt Mori på grunn av brunfargen ordet representerer (som gjenspeilte seg i hans hår og kappe, så vidt jeg husker?), og jeg nøler ikke når jeg sier at konnotasjonene til døden nok også spilte inn. Men akk, jeg er jo ikke for noen ekspert å regne, og det aner meg at andre i vår bekjentskapskrets kan ha rettere svar enn mine.

  Disk 1 av sesong to venter deg i min leilighet.

  SvarSlett
 4. Ja, Ingrid - Mori er han demonaktige fyren som endte i seng med... ikke Tengiljenten, men Tiriljenten. Margit Sandemo likefullt, så du husker rett. Og ikke sant han er hot?

  Og ja, Silje - du har rett. Det er nok entusiasmen. De dype sukkene av lykke hver gang han får en kopp kaffe eller søtsaker! akk. Jeg kommer sannsynligvis innom allerede Lørdag, jeg trenger selskap og jeg kan ikke holde meg unna. Han dør ikke, gjør han vel? Jeg hater helter som dør.

  SvarSlett