fredag 22. februar 2008

roser til meg selv.

Dette blir en ny sånn privat og intetsigende post, men jeg må bare si det: wohoo!
For et par dager siden så jeg en lapp på biblioteket, og basert på den tok jeg en temmelig spontan telefon til et telefonnummer som sto på den lappen. I andre enden var en meget, meget søt dame fra nord som lette etter ansatte, og vi avtalte at jeg skulle komme på intervju allerede dagen etterpå. Intervjuet skulle forekomme langt uti hutiheita, en times busstur, fjell og åkre alle steder, på et kompetansesenter for blinde og svaksynte.
Jeg dukket opp, jeg, forberedte meg som best jeg kunne, med CV og hele pakken. Vanligvis på jobbinterjuer blir jeg så nervøs at jeg mister hele minn sosiale kompetanse, men her klaffet alt. Den søte damen hilste på meg og var søt i virkeligheten også, deretter så hun på CVen min, og jeg forventet den vanlige reaksjonen "Her var det ingenting relatert, ser jeg..." - da hun utbrøt "Litteratur! Det var kjekt, det er veldig relevant for denne jobben!"

I dag fikk jeg en ny telefon. De har ansatt meg. Ikke bare ansatt meg, de har ansatt meg først! Jeg var yngst av alle søkerne, men tydeligvis godt kvalifisert. Jeg skal i fremtiden lese inn skolebøker på lydbok til folk, og jeg skal begynne om en uke. Det er godt betalt, jeg justerer arbeidsmengde og tidsrom helt selv, og det jeg trenger av evner er å kunne lese høyt tydelig og koselig og jeg må kunne skrive korrekt. Min stemme på bok, folkens! Jeg skal lese inn en bok på nynorsk, etter å ha strukturert den litt, hvilket betyr at jeg skal beskrive alle bilder, oppgaver og sidetall for dem som ikke ser det. Arbeidet ser spennende ut, og lydbokinnlesing er en liten drøm jeg har hatt lenge. I dag er jeg så glad at jeg kunne hoppe. Jeg tror jeg skal kjøpe meg roser.

17 kommentarer:

 1. Wow!!! Hvis jeg skulle velge en stemme som jeg måtte høre på ganske ofte, ville jeg velge din! Først! Gratulerer.

  SvarSlett
 2. Takk! Åh, sånne komplimenter gjør meg varm. Visste du at jeg bestandig har ment stemmen min er litt for skjærende og vulgær? Frem til de siste par dagene, for da har alle mulige mennesker sagt pene ting om meg. Nesten enda artigere enn selve jobben!

  SvarSlett
 3. Gratulerer! :) Så kjempespennende! Håper alt går som smurt!

  SvarSlett
 4. Strålende! Og gratulerer fra meg også:) Så får vi håpe det ikke er mattebøker du må lese inn!

  SvarSlett
 5. Mattebøker! Det kunne bli inteeressant. "To ganget med 5 er lik..." Og meg beskrive geometriske figurer på forståelig vis?
  Nei, forsiktig med å ta motet fra meg, jeg kunne bli redd. Skal en dømme etter testoppgavene jeg fikk, går det heldigvis mer i naturfag, engelsk og tåpelige norskbøker. Meget oversiktelig, meget underholdende. Engelskboken ba meg lese et utdrag fra Danny, The Champion Of The World, og jeg ble i aldeles kjempehumør!
  Oppgavene begynner på torsdag, da skal jeg oversette en bok til nynorsk og lese inn den. Tjohoi, det blir spennende.

  SvarSlett
 6. Gratulerer så masse og lykke til ! Jo, jeg følger bloggen din enda, klarer ikke gi helt slipp på deg.:-) Føler meg litt som tanten din, en tid trodde nemlig "alle" at din mor og jeg var søstre,og da ble jeg selvfølgelig "tanten" din også.

  Jeg har kuttet ut Facebook, ble helt forstyrret av statusfelter og newsfeed'ene der. En dag kunne Facebook fortelle at nevø Henrik og hans Anette hadde brutt forholdet, illustrert av et et hjerte i tu. Jeg ble bekymret, men de var heldigvis framdeles samboere, de ville bare ikke ha det med relationship i profilen.Og jeg ble jo av og til bekymret over statusfeltet ditt og.. Er visst for gammel til Facebook, jeg :-)

  SvarSlett
 7. Fjesbok er forstyrrende for alle og enhver. Du vet at jeg spøker med at det er et prosjekt iscenesatt av CIA? Meget, meget lønnsom og effektiv måte å holde oversikt over hele vesten.

  Men det er kjekt at du er innom! Jo flere lesere jeg har, jo gladere er jeg. :)

  SvarSlett
 8. Sunniva Schultze-Florey24. februar 2008 kl. 04:22

  Gratulerer så masse Ellinor! Så utrolig kult, det er en skikkelig jobb og jo. Du må si ifra når disse bøkene er å få tak i, jeg vil gjerne høre på stemmen din lese for meg. :)

  SvarSlett
 9. haha, jeg skal sjekke! Men jeg vet ikke helt hvor mye nytte du får ut av å høre meg lese høyt om naturvern for åtteåringer. Og ja, det er en skikkelig jobb, som ENDELIG IKKE involverer toaletter og Taski100.

  SvarSlett
 10. Dumme norskbøker? Du kan ikkje... til dømes ... endre bittelitt på dei? Berre så det vert litt mer interessant? Eg meiner - du har dei blinde i di makt no, har du ikkje?

  SvarSlett
 11. Det er ein idè, min kjære! Det er tross alt jeg som skal beskrive bøkene og sånt... Men jeg skal kanskje vente litt, en skriver kontrakt pr. bok og jeg vil gjerne ha mer enn ett oppdrag.

  Hvordan var din kveld med Johnny, forresten?

  SvarSlett
 12. Gratulerer! Så utrolig, utrolig deilig!

  Ellers, Atle: De har matematikere til å lese inn mattebøker. Jeg kjenner ham som har den jobben i norge :D

  SvarSlett
 13. Haha, hvorfor er ikke det overraskende? Jeg tror at om en utvider med et håndtrykk eller to, kjenner du hele Norge.

  Og ja, det er deilig. Veldig, veldig deilig. Det betyr for eksempel at jeg får råd til å besøke deg i mai en gang, mens du skriver for harde livet, for å gå på tolvskillingsoperaen.

  SvarSlett
 14. So tøft! Dette kann ingen gjera betre enn deg! (forresten, er det same uppslag som det me hev på SmiN-tavla vår? Det var eit ark som minnar mystisk mykje um dette arbeidet der, på tavla vår. Eg greidde ikkje plukka det ned, jamvel um det i grunnen var lite SmiN-relatert.)

  SvarSlett
 15. ida: heh, desverre er det matematikere som SKRIVER mattebøkene også.......

  SvarSlett
 16. <3 Besøk!

  Det ser ut som om Solveig sniker seg en hovedrolle, også- så alt blir supertopp på alle måter!

  SvarSlett
 17. Nei? Solveig i hovedrolle? Fantastisk! Jeg hopper en liten gledesdans! Du må hilse masse og si masse, masse gratulerer! Som om ikke Peter var nok trekkplaster i seg selv, den mannen vet å plukke skuespillere! (Du må forresten hilse Peter også. Selvsagt. Helst med en stor klem. Men det vet du jo.)
  Og i første omgang er det vel strengt talt du som kommer til meg? Jeg holder meg hjemme i påsken:)

  Og Atle; Sant nok skriver matematikerne mattebøker,men hvem skulle ellers skrive dem? Jeg ser for meg deg eller meg, våre mattebøker ville nok se noenlunde underlige ut, med runde firkanter og kvadratformede trekanter. Fakta er at om noen skulle skrive mattebøker, ville jeg overlatt oppgaven nettopp til fruen over, eller kanskje helst hennes henrivende ektemann, for meg bekjent har de begge store kunnskaper i matte OG, noe mattelærere pleier å mangle, mer respekt og pedagogiske egenskaper enn de ansatte på barneskolen min hadde tilsammen.

  Og Kristin; Det kan utmerket godt stemme at noen har hengt en plakat om dette på smintavlen. Jeg vet at de har søkt særlig etter nynorskbrukere /folk som behersker nynorsk, og hun holdt på å gå i taket da det ble klart at jeg behersker alle målformer i tillegg til engelsk. Tror strengt talt at om det er flere "nynorsktalere" som ringer, vil de få jobb:)

  SvarSlett