tirsdag 5. mai 2009

spor nummer 2 på Life With You

The Proclaimers er det tøffeste, skotske bandet jeg vet. Dere har sannsynligvis hørt "I'm gonna walk 500 miles", som er den mest kjente låten de har laget - populær i skotske barer, på fotballstadioner og generelt som munter musikk. Alle som har sett Shrek har også hørt dem, i "I'm on my way" (from misery to happiness today! Aha, aha, aha, ahhha!), som er minst like munter og minst like energisk som '500 miles. Det er munter, godt skrevet musikk som varierer mellom alle mine favorittintrumenter - brødrene korer, spiller gitar, piano og vet å krydre melodien med akkurat passe strykere. I tillegg pleier de å putte inn et og annet Ahh! og Hah! der det passer, som gjør at du nesten må danse til musikken, uansett hvor du er. Disse tvillingbrødrene, som ser ut som en kombinasjon av skotske bondegutter og utrolig hippe hipstere, har gjennom hele sin karriere sunget for skotsk frigjøring fra Storbritannia, med innslag av venstrepolitiske elementer, og som alle vet, gode tekster er et absolutt pluss når du synger for deg selv.

Jeg hører The Proclaimers for tiden, som du kanskje merket. Vi går nå inn i den tredje uken der jeg ikke har gått en hel dag gjennom uten å spille av flere album mange ganger, og fremdeles blomstrer det i brystet mitt, fremdeles finner jeg linjer, strofer eller hele sanger som fanger meg fullstendig. Denne sangen er hentet fra det forrige albumet deres, fra 2007, og det er min nyeste romanse med dem. I juni kommer neste album, og jeg gleder meg.

ps. Videoen er laget av en eller annen sint person på youtube.

4 kommentarer:

 1. hihi "en eller annen sint person på youtube".

  SvarSlett
 2. Nettopp. På youtube ble noen veldig sinte på grunn av U2-Bono, som "jo er så snill og mener alt av sitt gode hjerte!". Jeg synes Bonobildene er veldig, veldig treffende.

  SvarSlett
 3. Hah! jeg elsker den videoen. Og kommentaren som sier at "This is a cheap shot against Bono". Mjausik mjausik mjausik!

  SvarSlett
 4. Mjausik mjausik mjausik! Og sjelden passer mjausik bedre enn til The Proclaimers. Jeg elsker at du også leser kommentarene til youtubevideoene.

  SvarSlett