lørdag 12. januar 2008

stolt propaganda

Jeg har omsider gjort mitt virkelige inntog blant visse propagandafolk, og det viste seg å være adskillig lettere og mindre skummelt enn på forhånd antatt. Dere kan jo lese min oppsummering av Trondheimsdemonstrasjonen, eventuelt dere kan lese Adressas forsøk på oppsummering. Uten blygsel kan jeg informere om at min selvsagt er best, og jeg registrerer også at hvem nå adressamannen var som ble sendt ut for å dekke demoen, vedkommende er tapper og velvillig innstilt, men han har ikke gjort særlig godt forarbeid. Eivind Johansen, som tross alt er en av de mest synlige karakterene i Trondheim Respekt, som tross alt har vært med på å starte og drive leftpunchbloggen og holdt lørdagens definitivt beste appell, Eivind er blitt til Øyvind. Jeg ser likheten, men jeg klarer ikke la være å kommentere det - det er for dårlig journalistikk.

I alle fall, propagandakanalen er herved introdusert for alvor. Samtidig har samvittigheten min mistet noen takstein, ganske fornøyd med det.

7 kommentarer:

 1. Far min, nyhenderedaktør i lokalbladet Østlendingen, segjer at det er toskut å skriva namn gale. Det finst ingenting folk er meir nøgje med enn namni sine.
  So, eg er samd med deg. ;)

  SvarSlett
 2. Akkurat! Godt at fagfolket er enig med meg, og at det ikke er bare meg som blir lett indignert over sånt slett arbeid. Selv om artikkelen var OK, og det var superflott at de faktisk kom - og ikke minst, at de reklamerte for oss med en bitteliten notis i lørdagsutgaven,uten at vi ba om det en gang.

  Og faren din blir bare kulere og kulere. Rett og slett. Queenkonserter, god smak innen litteratur, nyhetsredaktør og pappaen din - tilsammen utgjør det en ganske bra sum! Hvis han noensinne kommer til Nidaros, vil jeg gjerne introduseres.

  SvarSlett
 3. Hehe, dette er typisk adressa. Tulle-journalistikk.

  SvarSlett
 4. jah. Men dersom en ser bort i fra Østlendingen, hvilke andre virkelig gode lokalaviser finnes? Riktignok mener den partiske delen av meg at Bergens Tidaende er bedre enn adressa, og nesten ganske ok til tider, men i det store og det hele synes jeg de fleste aviser er dårlige på nyhetsutvalg, dårlig på forarbeid, dårlig på tekststruktur og aller, aller mest elendig på rettskriving.

  SvarSlett
 5. Jeg leser ikke lokalaviser, rett og slett. Jeg kjøper nesten bare morgenbladet, og av og til Dagbladet på grunn av det pretensiøse fredagsbilaget. Jeg blir bare irritert av å lese adressa, så jeg lar heller være. Det gjør selvfølgelig at jeg er mindre oppdatert enn andre, men jeg har det da bra for det. (:

  SvarSlett
 6. For det fyrste: far min arbeider eigentleg på Sporten. Og der er det i ALLE FALL litt ymse med målberingi.. Jau. Men eg skal koma i hug at du vil råka'n.

  Eg trur dei småe lokalavisene er dei beste. I tronge fjellstrok i dilikt. Der kjem skrivarane nærare inn på folket, og hev attpå høve til å få med seg nesten alt som hender. Eller so hev eg eit romantisert bilete av utkant-Noreg :p

  SvarSlett
 7. Kanskje, jeg har også den forestillingen, enda jeg aldri leser dem - jeg leser generelt lite aviser, for å unngå desillusjonering og aggresive følelser angående feilskriving. Men som sagt, jeg er tilhenger av forestillingene dine, jo nærmere folket og jo bedre dekning av viktige saker, jo bedre avis. Det må være enten det, eller noe i gaten Klassekampen, som er fantastisk på utenriks, men ellers elendig på alt som skjer utenfor Oslo Sentrum.

  SvarSlett