lørdag 19. januar 2008

Hum. Tum.

Det har vært taust her den siste uken, og som vanlig er dette et paradoksalt kjennetegn på at det foregår mye i hodet mitt. Jeg har et skriveprosjekt som er i ferd med å ta fart, hvilket gjør meg veldig spent, og en hektisk uke med en etterlengtet studiestart ble avløst av en helg full av koselige mennesker som kom til Trondheim. Denne helgen er det nemlig vinterleir i regi av Trondheim Rød Ungdom, og i den forbindelse kom det diverse folk fra Oslo og Bergen, mennesker jeg er så glad i at bare tanken på dem i byen får tærne mine til å krølle seg. I tillegg kom min gamle klassekamerat Søte Sunniva innom Trondheim, etter å ha tilbragt flere måneder i India. Det er utrolig deilig å ha henne tilbake i god behold, og ikke minst, det er utrolig godt å ha henne tilbake i det hele tatt! Nå skal hun egentlig tilbake til Bergen, men som sagt, det ble tid til et kort opphold i bartebyen også, og det oppholdet brukte hun delvis på Silje og meg.

Nuvel, poenget var slett ikke å belemre alle mine eventuelle lesere med informasjon om mine bekjente, ettersom de gjerne er en og samme gruppe. Poenget mitt var at Sunniva Den Søte har fått nettbrev fra både meg og Silje i løpet av de siste månedene, og ettersom hun var i en posisjon hvor Indisk kultur gjerne var et varmt samtaleemne, har vi begge klaget vår nød til henne om hvor fantastisk, fantastisk bollywoodfilm er. Hun har delvis lyttet til oss i stillhet, og delvis har hun istemt, samt gjort oss grønngule av misunnelse ved å fortelle at hun har vært på indisk kino med Shah Rukh Han i hovedrollen, og hun har hørt alle indiske jenter hyle som slaktegriser hver gang det var tannpastareklame på tv - for jammen er han der også.
Det hører med til historien at både Silje og jeg, etter å ha blitt introdusert for Kabhi Kushi Kabhie Gham og VeerZaara, begge ønsket vi oss Bollywoodfilmer til jul. Ingen av oss fikk det, noe som først og fremst skyldes tilgang,
jeg vet at det i min familie ble gjort flere ærlige og oppriktige forsøk, min mor spurte seg rundt og prøvde fortvilet å få kjøpt Kabhi Khushi..., men måtte gi opp - hun ga meg UrPippi av Astrid Lindgren, i begrenset opplag, i stedet. Atle ga rett og slett opp å finne en indisk film, og kom trekkende med opptil flere fremmedkulturelle, søte filmer, deriblant den beste japanske filmen noensinne istedet, hvilket fungerte mer enn utmerket. Men bollywoodfilm var det ikke.
Da er det selvsagt at det er fantastisk å ha en venn som kommer hjem fra India, for hun har hatt tilgang, og hun vet hva vi ønsker oss. Hun valgte ut to filmer, en til hver av meg og Silje, som hun pakket inn i papir med pene ord og snurret rundt med tørkede blomster, for slik er Sunniva. Så nå skal jeg sette meg ned og se på HumTum, om forholdet mellom en attraktiv tegneserieskaper og hans feministiske venninne. Oppdatering følger.

12 kommentarer:

 1. Ville bare innom gi deg en klem. Så enkelt.

  SvarSlett
 2. En klem! Ingen i verden har så bra kusine som jeg. Og det enda det er du som har eksamen, ikke jeg.

  SvarSlett
 3. eksamen, eksamen...
  Jaja.. Norge spilte uavgjort med polen...Jeg går å legger meg hos M.
  Fint nook det.
  Flere klemmer til deg.

  SvarSlett
 4. Bollywood for alle penga, Senior Mudjahid! Bokstavelig talt, da det finnes en bollywoodsjappe i Oslo et sted, og dit skal jeg. Jeg skal spise havregrøt i en måned, og det kommer til å smake godt, for jeg skal se på indiske musikaler samtidig. Jeg nærmer meg avgjørelsen om at ingenting er så deilig som indiske musikaler, om de er aldri så langtekkelige, dobbeltmoralske og forvirrede forvirrende.
  Selve anmeldelsen av filmen kommer, jeg må bare fordøye den først. Og muligens Siljes film også.

  SvarSlett
 5. jeg bor i tøyengata. her er det bollywoodfilmsjapper for alle penga.

  SvarSlett
 6. I så fall bærer du ditt navn med rette, du utgjør en stor forskjell. Tøyengata... Dit skal jeg. Snarest. Takk og lov for kart på gule sider, for sånne retningsløse vesner som meg.

  SvarSlett
 7. i'm back.

  Vil og se Tom Bom... Tom Tom... altså den filmen.

  Tar med Chicago neste gang og jeg :)
  SuperMaria kommer til Trondheim i helgen, forresten.

  SvarSlett
 8. forresten, nå har jeg lest meg opp på bloggen din, og som du skrev i nyttårsinnlegget ditt : Kristin fikk en invitasjon til en annen gammel venns bryllup og avsluttet en epoke i livet mitt.

  hvem? vet jeg?

  SvarSlett
 9. Vet ikke, husker du Kamilla? Den megasøte gladkristne damen som nesten frelste meg i sjuende klasse, og som en delvis kan takke for at jeg ikke ble kleptoman gangster likevel? Hun er i hvert fall godt gift nå, med en meget sjarmerende ung herre.

  Og kom gjerne på hum tum! Jeg ser gjerne om igjen, og om igjen, og om igjen... Jeg hører musikken nesten døgnet rundt, og det hadde vært fint å smitte noen andre med "chak de chak de chak de..."

  SvarSlett
 10. Jeg vil gjerne se gangster-Ellinor.

  SvarSlett
 11. Hun var heldigvis forbeholdt mine aller nærmeste venner, for tro meg, hun var skremmende. Hun stjal som en ravn, gaver og nam til alt og alle, hun drakk mer energydrinker og alkoholholdig eplesider, som hun for øvrig trodde inneholdt noenlunde det samme dengang, og ikke minst, hun hadde nettopp sluttet å røyke, og hun var kry av det. Og ja, hun var forresten elleve år gammel, kledt i svart kåpe og brukte massiv, sint sminke.

  En siste ting. Jeg hørte på Eminem og sang "Crazy" av Britney Spears høyt i skolegården. Men det har heldigvis alle mine nåværende venner glemt.

  SvarSlett