onsdag 9. januar 2008

Hvorfor Neil Gaiman er fantastisk

Ingen kan si det som Neil Gaiman. Dere vet hvordan en kan lese fremmede menneskers tekster, fremmede mennesker en ikke vet noenting om, og likevel kan en med sikkerhet si at dette er en koselig person? Mr. Gaiman er en sånn kar. Ikke bare skriver han de beste bøkene, den koseligste bloggen og har de tøffeste vennene, han har også den vakreste nyttårshilsenen noensinne formulert.


May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you're wonderful, and don't forget to make some art -- write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself.

4 kommentarer:

 1. hmm..han må definitivt sjekkes ut ja. Men ikke før jeg er ferdig med pullmatriologien om det gyldne kompasset.

  SvarSlett
 2. Du har gyldne tider i vente, men hvis du vil ha en smakebit på skrivestil og sjarm kan du jo sjekke ut bloggen hans - jeg linker. Ellers er jo Pullman vel verd å nyte i sin helhet, hvor langt er du kommet?

  Jeg gjentar meg selv, forresten, når du er ferdig må du lese Gaiman/Pratchetts Good Omens. Jeg siterer Time Out,

  "Heaven to read, and you'll laugh like hell"

  - det finnes ikke bedre blasfemi.

  SvarSlett
 3. Ah, Han kan virkelig få sagt det. Jeg skal heretter leve etter Hans ord!

  SvarSlett
 4. oh yes, leve etter hans ord i sannhet.

  Annette, har du sett Hedwig and the angry inch? For hvis ike, er det en film du er nødt til å se. Poesi til å reise de minste hårene dine, rockemusikk til å smile av og verdens kuleste transe fra Østre Berlin, før muren falt. Og den tøffeste vrien på bibelhistorien, som er det som skapte assosiasjonen denne gang. Eva/Adammytologien lever sterkt, det være seg i absurde musikaler eller verdensberømte Pullmanromaner.

  SvarSlett