søndag 2. desember 2007

Vi tenner våre lykter


"Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner,
og når alle lyder pakkes inn i vatt
ja, vi tenner våre lykter når det mørkner,
for da lyser de til kvelden sier god natt"

Om Skomaker Andersen kan en si så mangt, men en gang i blant synes jeg norsk barnetv glimter til med skikkelig julestemning.

6 kommentarer:

 1. Har du laget den og ja vi trenger lykke. Men i motsetnig til deg er eg glag i vinteren

  SvarSlett
 2. Vakkert! Lyktefest og -maling er noe jeg ikke har gjort siden barneskolen.
  Jeg tror alle barn i Nord-Norge har et spesielt forhold til den sangen. Det er flott å ha en lysfest når det er som mørkest i landet :)

  SvarSlett
 3. Så langt nord som deg har jeg vel aldri vært, men selv så langt som til Trondheim skjønner jeg poenget med lysfester. De er bra ting, og det har en vel visst i Norge i et par tusen år, tror jeg. Det hender jeg lurer å¨hva i alle dager som fikk mennesker til å bosette seg her, i et land med kulde, ubehagelig vær og vakkert, men vanvittig natur som mørklegger halvparten av årets måneder. Lysfester er en av de tingene som gjør at jeg nesten skjønner våre forfedre likevel.

  Og nei, Ragna, jeg har faktisk ikke laget denne. Jeg laget den som ligger nedsnødd bak, men akkurat denne er laget av min venn Annette, som måtte vente fem minutter på meg utenfor døren min. Og jeg tror jeg liker trøndervinteren jeg også, i hvert fall deler av den, og det er ikke dårlig til å være meg!

  SvarSlett
 4. Ja du liker vinteren vår det er ikkje dumt å like den

  SvarSlett
 5. Sant, sant. Og gratulerer med ny blogg, forresten!

  SvarSlett