mandag 24. desember 2007

"det er rart med kjærlighet"

Da var julen begynt, og for de fleste regnes den som over. Jeg er den stolte, nybakte eier av mer te, noen ullsokker, mer sengetøy og en ubegripelig stor lübeckmarsipan, for å nevne noe. Og viktigst av alt, jeg er herved eier av Broderna Lejonhjärta, den vakreste boken jeg vet, på originalspråket - med en signatur innvendig fra den fineste damen jeg vet, med det fineste navnetrekket "allerkjæreste søster". Jeg åpnet den i morges, og tenkte at lykken knapt kan bli større.

og! Det må nevnes spesielt. Platehyllen min er forstørret med en plate, og etter første gjennomspilling visste jeg at dette blir en favoritt. Vi snakker om "på gjensyn", tekster av Rudolf Nilsen, Norges største lyriker noensinne, og melodi samt fremføring av Jon Arne Corell, som vet å uttrykke poesien hos den første. Det passer seg så godt å få politiske kjærlighetsdikt av han jeg alltid, alltid tenker på når jeg hører Rudolf Nilsen. Jeg hadde tenkt... Jeg ville gjerne ha skrevet deg et dikt.

Om noen skulle dele mitt kjærlighetsforhold til dette paret, så deler jeg gjerne ulovlige filer fra både "på Stengrunn" og "på gjensyn", det er bare å gi en lyd. Og til sist, her kommer en versjon av den beste julesangen noensinne, i følge alle jeg kjenner som betyr noe. Akkurat denne filmsnutten ble introdusert for meg av Kristian og jeg kjenner romantikken i ytterste lilletå. The Pogues og Kirsty Mccoll synger julen inn, og gjett hvem som har tittet dypt i glasset her? God jul.

8 kommentarer:

 1. Jeg fikk fancy mp3-spiller med enormt mye plass. Snart kommer jeg og robber CD-hyllene dine. :-)

  SvarSlett
 2. hurra! kom i vei, og du kan gjerne begynne første eller andre juledag, da all musikken min også befinner seg på en datamaskin i Bergen.
  Og jeg fikk en minnepinne, så jeg kommer og ber om å få brenne en cd med musikk, så bussturen blir kortere :)

  SvarSlett
 3. Ikke sant? Dette er virkelig den mest romantiske sangen noensinne,og den fineste julesangen av de alle. Og ingenting, ingenting, slår å spille den julenatten med sin kjære.

  SvarSlett
 4. Høres ut som du har fått med deg "gode gåver". Håper nyttårsaften ble bra!

  SvarSlett
 5. Nyttårsaften ble bedre enn best, jeg feiret den i Oslo med venner som bor nærmest hjertet, og de er så inderlig bra folk! Og fyrverkeriet var absurd flott og stort, og etter påfølgende timer med magisk blomsterte og prat, samt en smule Erlend Loe leser dikt, fikk jeg krasje på sofaen til en gammel kamerat jeg er glad i. Nyttårsaften var veldig, veldig fin.

  Hvordan var de store kveldene i Trondheim? Når jeg i kveld vender snuten nordover, så kanskje jeg kan invitere deg på et teogkaffebesøk hos meg, så vi kan dele alle våre fine minner? Og kanskje litt lübeckmarsipan?

  SvarSlett
 6. Te og kaffe? Ja takk! Jeg hadde en veldig fin kveld. Men det er litt sårt også, da gutter er litt dumme. Men alt i alt en herlig kveld!

  SvarSlett
 7. gode ting. Vi snakkes på søndag, som vanlig :)

  SvarSlett