tirsdag 11. mars 2008

perledager.

Plutselig, uten advarsel, er de der, de fine dagene som er så fine at når en kommer hjem om kvelden, låser seg inn i sin temmelig rotede hybel og setter seg ned for å skrive en etterlengtet bloggtekst, kan en ikke gjøre annet enn å skjelve litt av lykke og fortelle hele verden, eller i hvert fall alle som er tenkelig interessert, hvor bra mennesker kan være og hvor ufattelig fint det er å tilhøre et fellesskap. I kveld er jeg elsket av bra mennesker, jeg er varm og lykkelig, og kvelden har vært så usedvanlig fin.

Nuvel, jeg prater ikke om annet enn en spontan filmkveld hos Silje, mest en bursdagsfeiring av Maren, som resulterte i sjokoladekake, druer og den svenske filmen Änglagård. Og en ting er at det er en ufattelig søt film med masse snille mennesker, nydelig språk og en mengde tøffe, fine mennesker som gjør en glad, men vel så viktig var det nok stemningen omkring. Alle disse jentene jeg er så glad i etter hvert, de nye menneskene som ser ut til å like meg like mye som jeg liker dem, og de to andre jentene jeg har kjent så lenge, så lenge, og som blir det tryggeste og beste og fineste jeg kan tenke meg, alle disse jentene som ler og småkommenterer, som varmer opp rommet med glede og de nesten usynlige, mentale kjærtegnene som preger sånne kvelder, disse jentene gjør at brystet mitt kjennes som om det skulle sprekke av bare kjærlighet. I kveld elsker jeg mennesker, og jeg elsker vennskapet, og jeg elsker svensk filmindustri som gjør dette mulig.

9 kommentarer:

 1. Du er skjønn! Jeg sender deg mentale klemmer. Blir en bra päsk, tror jäg!

  SvarSlett
 2. Så fin glad inni seg post. Det er virkelig ikke så viktig hva man gjør, så lenge man er sammen med mennesker som er glad i man for akkurat den man er, og som bare vil gode ting for hverandre.

  SvarSlett
 3. så helt, helt sant. Og av og til ser en plutselig så veldig klart all godheten i menneskene omkring, du vet hva jeg mener?

  Og Sunniva, Sunniva - vi er skjønne hele gjengen. Påsken ser ut til å bli super. Skulle ikke vi finne på noe?

  SvarSlett
 4. Ja vi må vi må! Hvilke dager passer best? Dette passer kanskje best å snakke om på msn, menmen. Jeg jobber kveld på mandag, ellers tror jeg at jeg er fri som fuglen.

  SvarSlett
 5. Alle dager er fine, som søndag og vaffelspising. Påsken er full av dager med timer av snøstorm og påskesnop.

  SvarSlett
 6. Vet helt klart hva du mener, og merker jeg blir flinkere til å legge merke til det ettersom jeg blir eldre :)

  SvarSlett
 7. Kanskje det. Eller kanskje det har med at når en er voksen og selvstendig, blir også menneskene en omgås mer ens egne valg, en blir mer bevisste på de fine kvalitetene som har gjort at en har valgt dem. Kanskje. Kanskje jeg bare er kvasifilosofisk av natur.

  SvarSlett
 8. Kanskje du i alle fall er flink til å få oss til å sjå kor mykje verdt me er for kvarandre (dersom eg reknar meg med i vene-gildet). For å segja det klønut og klissut.

  Det er godt å kjenna nokon som er so god til å setja pris på saker og ting, jamvel um mykje anna kann vera vrangt.

  Punktum.
  God påskehøgtid til deg!

  SvarSlett
 9. Klart du er med, du er jo kroneksempelet på å se godhet i folk! God påske til deg også, jeg håper den blir solfylt og full av fylte påskeegg.

  SvarSlett