fredag 21. mars 2008

påskegodt

I dag i fem punkt:

1. Klokken slår tolv et sted i det fjerne, så fjernt at det ikke når Othilienborg, men natten er ung. Dette er en jentepratnatt.

2. Tre timers søvn, våkne til et ansikt en er voldsomt glad i. Drikke god te og spise frokost sammen mens solen skinner utenfor.

3. På kafè: De spiller sjeldne Belle & Sebastianlåter på høyttalerne.

4. Jeg skal bake kake til mine venner. Jeg har glemt å kjøpe bakepulver. Fordi det er påske, og fordi jeg er for å gjøre sånne ting, gikk jeg til naboen jeg aldri har pratet med før, og spurte om de hadde en teskje bakepulver jeg kunne få. Det hadde de. De hadde en uåpnet pakke svensk bakepulver jeg kunne få.

5. Siste bussen i kveld ble stående i nesten to minutter ved et vanlig busstopp, mens det gikk fra grønt til rødt til grønt i trafikklysene foran oss, for å slippe på en kvinne som var litt sent ute. Hun rakk siste bussen hjem.

Så enkelt kan jeg beskrive påskegodter.

6 kommentarer:

 1. "Pønske ut din hevn på puben
  miste siste trikk"

  SvarSlett
 2. haha! Hun så ikke ut som om hun hadde pønsket på en hevn over verden. Hun så veldig, veldig ut som en muslimsk kvinne i tredveårene, og det er kanskje den gruppen i verden jeg minst forbinder med Jokke. Men så kan det jo være at jeg er forutinntatt og fordomsfull.

  SvarSlett
 3. Det var en nydelig dag. Hvem trenger påskemarsipan når det finnes slike dager? Du er livsstilsmagiker, darling. Rett og slett.

  SvarSlett
 4. Det var det. Og jeg kunne si det samme til deg, min venn, hvor mye av magien tror du ikke hang sammen med at du var i byen? Du og et lite knippe andre mennesker, din mann inkludert, får meg nemlig til å se de store, magiske båndene i verden, og det gjør meg glad og poetisk over evne. Livsstilsmagiker? Det tror jeg at må føres inn i gladboken.

  SvarSlett
 5. Livstilsmagiker, jeg tar det med meg jeg også .)

  SvarSlett
 6. Hun er flink til sånt, å lage ting en tar med seg videre.

  SvarSlett