fredag 13. juli 2007

nett flott, du - nett flott

Harry Potterfilm var helt topp. Bedre begynnelse enn på lenge, lenge, og mesteparten av filmen holder seg enten til manus, eller med naturlige omskrivninger. Riktignok synes jeg de mistet litt grepet på slutten, litt vel mye fritt etter og æksjon for alle pænga, men hva kan en egentlig vente av en hollywoodfilmatisering? Det eneste jeg virkelig har å utsette, er at de har sløyfet avslutningen. Femte bok har jo den fineste avslutningen av alle, når alle Harrys venner stiller opp og forsvarer ham for dursleyene - på togstasjonen - dette er et av de vakreste øyeblikk jeg vet. Og hva gjør en? en erstatter det med en eller annen filosofisk tanke fra Harry. Tullball.

Men det er en digresjon, jeg er strålende fornøyd. Og ord kan ikke beskrive hvor deilig det var i mørket, med min kusine på min høyre side og litt foran meg i mørket opptil flere av mine gamle venner og bekjente, Ingrid for eksempel.

Nå skal jeg på hyttetur med familien til min kusine, for mens hun jobber (i en koffeinrus, all den tid hun nå ikke har sovet skikkelig på to døgn - hun bør bare kollapse i sengen sin etter jobb i dag) er jeg invitert ut på hytten med faren og hans utrolig trivelige fru. Jeg tar med strikketøy, bok og klesskift, samt kanskje lappesaker. Saken er nemlig den at på vår hytte er det en ødelagt sykkel, og litt utenfor vår hytte er det en annen hytte med Silje i. Og det er sykkelavstand.

7 kommentarer:

 1. Hellu! jeg beklager min eviglange latskap, nå er jeg i ferd med å våkne fra dvalen. Jeg skal si deg det regner her. herlighet, jeg blir deprimert.. Skal du til Tønsberg?? Det hadde jo vært kjempekult om du kunne kommet! jeg har fri fra 23 til 27 etter at potter boka har kommet ut, så om du kommer hit, eller jeg kommer til deg, er det samme for meg! hva sier du?

  SvarSlett
 2. Ja, jeg er helt enig med deg. Filmen var fantastisk. Og hvorfor har de ikke med slutten, uansett? Det er jo strålende film! Mye bedre enn at "vi har noe å kjempe for", det er liksom; Nææææh, har vi det? Kan det tenkes?

  Og så synes jeg den sekvensen på Dumbledores kontor på slutten burde vært lengre, vi får jo aldri foklart det med morens tilknytning til dursleysene og den tilhørende beskyttelsen over Harry.. Og sånt. Men det var fantastisk!!

  "-Soo.. I understand that you first applied for the job as the defense aganst the dark arts-teacher?" "-Yes." "-And you have never succeeded?" "-Obviously." Beste Snape-scenen!

  Jeg har bare lyst å se den på nytt... Og på nytt.

  SvarSlett
 3. Jeg vet, Katarina - sånn presis.

  Men Annette, det viser seg at familien min ikke vil ha meg med likevel, og i mangel - på - sommerjobb - ferien min (som jeg nyter evigmasse!) har jeg lite penger, så jeg blir i Bergen. Men åh, har du lyst / ork og mulighet til å komme hit? Jeg har fikset god seng og eget rom og alt sammen, og jeg er mutters alene i de dagene, for alle er vekkreist.

  ps. Jeg kan ikke love noe, men Bergen har hatt finere vær enn resten av Norge i hele sommer! Dessuten er regnet greiere å tåle her i byen - så kom, kom!

  SvarSlett
 4. Du har en veldig fin familie!:P Jeg skal prøve å skrape sammen noen penger så jeg kan komme. Det viser seg at jeg, av en eller annen merkelig grunn, ikke får lønn før i august. Jeg skal spørre mamma, kanskje hun kan låne meg litt! Så tar jeg med Harry på toget, du det hadde vært supert! om alt ordner seg, sitter jeg på toget den 23 juli. Oppdatering følger om litt!

  SvarSlett
 5. Jeg sitter på toget den 23.07. er dermed i Bergen kl. 22.35. Jeg håper for guds skyld det ikke blir problematisk for deg, ettersom billettene allerede er betalt!:D

  SvarSlett
 6. problematisk? Det blir herlig! åh, jeg gleder meg plutselig så det gjør vondt i magen! Hurra, hurra!

  Åh, vi skal sitte oppe hele natten med hver vår bok, en stor kopp kakao med krem og sjokoladekake - omtrent som hentet ut fra vår fine, lille plan om HarryPotterbok!

  SvarSlett
 7. Åh, dette høres veldig bra ut! jeg gleder meg!

  SvarSlett