onsdag 18. juli 2007

køllen, forstanden og afrikanske kannibaler

Trondheim Politikammer er jaggu helt fantastiske. Jeg håper alle har fått med seg den nye opplysningen om politikantinens dekor de siste årene, (bildet datert 98 - hvem gjetter mot at bildet har hengt de siste ti årene?) men hvis folk ikke har fått det med seg ennå anbefales det å sjekke det ut her.

Rasisme finnes nok alle steder, og jeg er ikke i tvil om at rasisme gjennomsyrer store deler av den norske politistyrken, særlig Obiorasaken og norsk politis reaksjoner tatt i betraktning. At det er en klar parallell mellom å være rasist og det å kanskje ikke være den skarpeste kniven i skuffen er jeg også ganske sikker på. Men som sagt, Trondheim politikammer tar jammen kaka! Jeg kjenner at jeg er delt, for en del av meg er eitrande forbanna for at det går an - men en annen del av meg er rett og slett litt lattermild, litt sjokkskadd lattermild. Hvordan går det an? Hvordan i alle dager kan en hel gruppe mennesker være så ufattelig dumme at de lar disse bildene henge i kantinen sin, i disse dager? Og etter å ha vunnet prisen for Norges Dårligste Unnskyldninger i nesten et år, burde det ikke komme som noen overraskelse at de fortsetter innen sporten, men hvordan kan en være så ufattelig teite at en ikke engang forstår hvor inderlig de driter seg ut?

Å ha rasistiske tendenser overfor svarte sosialklienter kan en vanligvis slippe godt unna, fordi det bare er de svakeste i samfunnet som merker denne rasismen. (dette avhenger selvsagt av at en ikke dreper dem. Da blir det visst litt oppstuss, men ikke så alvorlig.) Og visst er det skremmende at bilder som dette kan henge i årevis uten at noen reagerer. Men alvorlig! Trondheim politikammer sliter med beskyldninger om rasisme, og så har de dette hengende opp? For dette er jo "ikke rasisme, bare en misforståelse?!" "vi var litt ubetenksomme, men ikke rasister, absolutt ikke!" Forstår de virkelig ikke at dette er det samme som å bekrefte alle beskyldninger de har mot seg, og at de denne gang står overfor alle i Norges veldige land som kaller seg antirasister? Og det er mange av dem - mange, mange fler enn det faktisk finnes antirasister - og du kødder ikke med norske folk. Faen, dette er jo enda et brudd på lovverket, og denne gang så kraftig at selv Justisministeren måtte reagere! Virkelig, de er fantastiske! Om en først skal ha rasistiske maktmisbrukere med køller og drapsopplæring, hvorfor ikke gjøre det skikkelig og sørge for at de er stokk dumme?

akk, Bjørneboe treffer blink.
Den som Gud har gitt en kølle.
Vil Han også gi forstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar