fredag 18. juni 2010

this world was never meant for one as beautifulJeg oppdaget dette bildet da jeg var tolv, og siden da har Vincent Van Gogh bare vokst i meg. Jeg burde kanskje si kunsten hans, men en mann som malte slik, en så gal mann at han så verden i blått, gult og kaos - jeg må bli glad i selve ham. Dette bildet er fremdeles kanskje det vakreste bildet jeg vet i hele verden, muligens tett påfulgt av diverse andre verk i samme stilen. Blåfargene, dybden, penselstrøkene! Jeg elsker penselstrøkene! De er så raske og så deilig uryddige, de gjør bildene så levende!
I den siste sesongen av Doctor Who treffer doktoren selveste Vincent. Han tar ham med på en rundtur i det moderne Louvre. Det er vakkert. Veldig, veldig vakkert.

6 kommentarer:

 1. Tittelen her er et sitat fra Don McLeans sang "Vincent" ? Don var en av favorittene mine da jeg var ung, har tilogmed vært på to konserter med ham på 70-tallet :-)

  SvarSlett
 2. Det er absolutt fra Don Mclean. Jeg ender opp med den sangen hver gang jeg oppdager at jeg trenger å vasse i litt Vincentmalerier, og ikke har tid til å glo på bilder hele dagen. Den oppsummerer kunsten så bra.

  Jeg vet ikke helt med resten av sangene hans, dog. Jeg har spilt noen flere, men med unntak av American Pie (som er genial) fant jeg ikke så mye jeg virkelig likte. Har du noen andre favoritter?

  SvarSlett
 3. Nei, egentlig ikke. De to du nevner er jo de sangene han er mest kjent for. tror jeg falt mest for stemmen hans den gangen, den har så mye varme i seg..

  SvarSlett
 4. Den sangen er helt skjønn. Hører ofte på den når jeg er i litt dårlig humør.

  SvarSlett
 5. Har du lest romanen om van Gogh - Han som elsket livet? Det er vakker!

  SvarSlett
 6. Nei, den har jeg ikke lest - men det skal jeg. Jeg leste en biografi om ham for mange år siden, men det var en typisk tørr "for ungdommer"biografi, jeg lærte mer om broren enn om ham. Jeg vil gjerne lese noe fint om selve Vincent. Takk for tips!

  SvarSlett