tirsdag 1. juni 2010

Gyllen

Og plutselig fikk de øye på den første sommerfuglen. Alle vet jo at hvis den første sommerfuglen man er er gul, så betyr det at det blir en morsom sommer. Hvis den er hvit, blir den bare fredelig.
Slik forteller Tove Jansson om den sommerfuglen som innleder Mummis sommer det året de finner Trollmannens hatt. Jeg har erfart at det faktisk stemmer - fargen på den første sommerfuglen har noe å si for hvordan sommeren blir seende ut. I dag, på vei til Dragvoll, så jeg denne sommerens første sommerfugl. Og for å si det med flere av Tove Janssons ord;

Men denne sommerfuglen var gyllen.
Den sommerfuglen jeg så var hvit med stor, gyllen kant på vingene. Hva sier det om sommeren som kommer, tror dere? Trollmenn, hattifnatter og en reise med Eventyret til en ensom øy?
Det er ikke utenkelig. Ikke i år.

5 kommentarer:

 1. Jeg tenker på Mummitrollet hvert år når jeg ser årets første sommerfugl. Årets var hvit med et svakt gult skjær -det høres ontrent ut som den sommeren jeg har planlagt....

  Men en gullkantet sommer må jo bare bli bra :)

  SvarSlett
 2. Akkurat! Jeg også tenker Mummitroll ved den første sommerfuglen - Tove Jansson har ansvar for så mangt. Og hvitgul sommerfugl? Jeg liker det når sommerfugler gjenspeiler ens sommerplaner! Det kan ha sammenheng med ubevissthet og placeboeffekt, men jeg velger å tro på magien.

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke sett en eneste sommerfugl, men jeg skal holde øynene åpne! Jeg vil gjerne ha i pose og sekk, fredelig og morsom høres bra ut!

  SvarSlett
 4. Det er det jeg også synes. Ja takk, begge deler!

  SvarSlett
 5. Det betyr:

  Te på benken
  Jordbær i gresset
  St. Hans i Trondheim
  Stillhet på Dragvoll
  Grilling i Parken
  Båttur til Munkholmen
  Solbrent på skuldrene
  Hipstersolbriller på festival

  SvarSlett