fredag 18. juli 2008

En novelle om Ellinor

Jeg googlet ordene "Ellinor Er", inspirert av en fjesboktag. Planen var å finne de ti første resultatene, men jeg kom aldri forbi det første treffet. Nina Merete Almås har skrevet en novelle om Ellinor, og den måtte jeg jo lese. Særlig når jeg tenker på at jeg er oppkalt etter min bestemor, som heter Johanne til mellomnavn. Denne Ellinorkarakteren er en smule nevrotisk, glad i huslige gjøremål og flink til å bake kanelsnurrer.

11 kommentarer:

 1. Eg hev ikkje smaka kanelkringlar som er laga av deg. Men det hender kanskje ein dag?

  I morgon tek eg på heimveg. Leidt å reisa frå folk eg hev vore med i tri vìkor, men det vert jaggu godt å sjå att folk ein er med vìka etter vìka etter vìka... :)

  Og du kann gleda deg, for eg hev ein finsk sang å læra deg!

  SvarSlett
 2. Finsk sang! Så spennende!

  Jeg vet ikke om jeg kan bake kanelkringler. Men jeg kan bare skillingsboller, så det skal du få.

  SvarSlett
 3. Jeg leste novellen. Den var litt trist. Jeg tror jeg skal bake kanelboller med tvillingene neste helg, jeg har i alle fall lovet dem det, og barn skal man ikke bryte løfter med.

  Vi er jo så flinke til å bake alle sammen, hva med en kakefestival?

  SvarSlett
 4. Ah, ja. Det var bra du leste den, Sunniva. Jeg tenkte på deg da jeg leste den, for det er akkurat noe sånt du kunne finne på å skrive. Det var en sånn skarp, syrlig tone skjult under Ellinors tankemønstre, som minnet meg om din skrivestil.

  Kakefestival er jeg med på. En søndag, så kan vi se "släpp fångane loss, det er vår"enda en gang, og nyte kakefestivalen der! Sensommerfilm!

  Jeg gleder meg sånn til hverdagen begynner igjen, til Kristin og Silje er tilbake i byen og til koselige samtaler over tekopper.

  SvarSlett
 5. Ja, det er sant, den minnet meg også litt om måten jeg skriver på, men det føltes flåsete å si det selv. Jeg gleder meg også til i høst. Det blir bra.

  SvarSlett
 6. Ja! Kakefestival!

  Eg saknar dykk, alle i hop. :')

  SvarSlett
 7. Til og med EG kann baka, so me lyt nog få i stand ein slik festival, ja! Eller "eta-lag" som me segjer her. Eg er ikkje eit dugelegt husmor-emne. Men når det gjeld å laga noko einast for å gleda andre, då er eg ikkje so verst. ;)

  Skilling. Ja. Vonar du ikkje kjenner noko press og trur det er lagt upp til at me kjem til deg på onsdag einast for å ha bollar. Eg vil gjerne at du skuv meg ned i ein krok og gjev meg ein kopp stor, varm Ellinor-te. No eller i haust eller heilt til enden på verdi.

  Og eg hev sakna deg. Dei siste dagane fyre eg fór heim på sumarferie gjorde veldigt godt, det kjenst trygt å koma til eit Trondheim som hev deg i famnen.

  Me sest!

  SvarSlett
 8. Da tror jeg den kakefestivalen er en avtale :)

  SvarSlett
 9. Det kann sjå slik ut! Æ glær mæ!

  SvarSlett
 10. Jeg inviterer til kakefestival hos meg, så snart jeg er innflyttet på Ila. Jeg tror det blir bra.

  SvarSlett
 11. Ja! For jeg tror kakefestival hos meg blir litt trangt. Det er knapt nok plass til en kake, mange kaker og liknende ville ta opp all gulvplass som er.

  SvarSlett