mandag 12. mai 2008

fem kulinariske dødssynder

Jeg liker lister, og det gjør flere av mine venner også, har jeg oppdaget. Men det er ikke til å komme unna at listemanien blir verre av Nick Hornby, så ettersom det er eksamen og jeg enten lager ekstremt kulinariske gourmetmåltider eller visper sammen noe rusk fra en pose, er det tid for å lage en liste som omhandler mat. Her kommer min liste over 5 Kulinariske dødssynder. Bruk fantasien, for det anbefales ikke å prøve dem ut selv - listen skulle si alt.


Brent havregrøt
gammel, bitter posete
Tørrsteikt ferdigpizza
Supersalt Posesuppe
Halvkokte poteter

17 kommentarer:

 1. mine:
  Kjøpt potetsalat
  Kneipbrød
  Grillet kylling
  pølse og stappe
  kinakål som "salat".FY!

  SvarSlett
 2. Egentlig burde kulinariske dødsynder bety ting som er veldig godt men veldig fyfy. Men hvis vi skal ta det som ikke er lov å lage pga. smak eller moral, så er min liste:

  A. Hvit glasur på pose (bare tilsett vann)
  B. Toro Tomatsuppe
  C. Pizzadeig på rull (Har syndet sjøl men angrer)
  D. Pizzadeig i pose
  E. Sånn minutthavregrøt til mikro

  SvarSlett
 3. Jokke, du har egentlig helt rett. Jeg vet bare ikke helt hvordan jeg skal skrive blomstrende ord og samtidig beskrive Rød Ungdoms brente havregrøt. Jeg er forresten veldig, veldig enig i punktet om hvit glasur med vann, det er forferdelig!

  Og jeg vil absolutt smake din skikkelige potetsalat, Sunniva.

  SvarSlett
 4. -Risengrynsgrøt ala bestemor.
  Alltid kokt tre minutter for lite.
  -Britiske pølser
  -Kylling som har blitt kald etter at den ble grillet, for å så bli gjenoppvarmet
  -Røykelaks med bein, tråder og grå gugge

  SvarSlett
 5. MEget forstandig liste. Britiske pølser har jeg faktisk aldri smakt, men det går gjevord om dem i familien - mamma snakker fremdeles om sagmugg.
  Hva gjelder resten av listen... du har så rett, på alle punkt. Bestemor burde kjøpe ferdiggrøt, og ikke nesten-ferdig-grøt.

  SvarSlett
 6. Ikke glem halvkokte, slimete egg!

  SvarSlett
 7. Ja, det er nok godt mulig at jeg kommer til å servere deg hjemmelaget potetsalat i løpet av sommeren.

  SvarSlett
 8. - Heil middag på hermetikkboks (toppet av joikakaker)
  - Ferdigblanda salat på pose frå Rema, alltid lett brun i kantane
  - Alt som skal i mikrobølgjeovn (mikrobølgjeovn! Oppvarmingsmetoden som bles i stekeskorpe, karamelliseringsprosessar og alt som er smaksforsterkande, til fordel for noko som minner vagt om vatnbad. Er det noko som står for ei kulinarisk dødssynd, er det mikrobølgja!)

  Eg kom aldri vidare frå punkt tre, då alt blekna ved sida av mikrobølgja.

  SvarSlett
 9. Overkokte grønnsaker er også ekle...

  SvarSlett
 10. Haha, ekle maten:

  - Gammel kneip (enig med Sunniva)
  - Pers margarin (jeg fikk margarinkrem på sykehuset! Omg! Det var helvete!)
  - Svett servelat fra en matboks nær deg.
  - Trist, transmakende fisk.
  - Norvegia, gjerne litt tørr i kanten.
  - Wienerpølser, kokt.
  - Spagetti og kjøttboller på boks (enig med Silje)
  - Stekt kjøttdeig uten krydder eller saus.
  - Engelsk, hvitt, dvaskt toastbrød før det blir toastet.

  SvarSlett
 11. Middag på boks! Det burde være på listen min, for det er faktisk den ekleste maten jeg kan tenke meg - nest etter Rød Ungdoms brente havregrøt, kanskje. Heller salt suppe enn joikakaker, Og min bror elsker det. Det og Ala Capri, de der små og vasne pølsebitene som svømmer i tomatsaus sammen med oppløst spaghetti på boks. Kjære vene, ja!

  Videre Virrvarr - trist transmakende fisk er virkelig en kokkes farligste dødskunst. Transmakende fisk er fælt. for ikke å snakke om kokt fisk. En kan trylle frem fantastisk fisk ved å legge den i kokende vann og la den trekke, og så finnes det dem som KOKER fisken i stedet! Stakkers, stakkers barn som tror at kokt fisk er transmakende, ihjelkokt fisk. Dem finnes det mange av.

  Og mikrobølgemat. silje, du kan få sagt det. Popcorn fungerer, og ja, det er effektivt som fy, men ellers argumenterer du godt for at mikrobølgene burde benyttes som fornybar energi og intet annet.

  Men hva er tingen med kneipbrød? Kneip er ikke akkurat fantastisk, men det er da ikke så fælt heller? en kan få tak i fersk kneip og spise med ost på, og det er godt? Eller en kan riste gammel kneip, for kneip blir fort gammel, og spise med ost på, også godt? Jeg synes kneipen fortjener litt forsvar her.

  SvarSlett
 12. Kneipen er forsåvidt brukbar i ristet form med ost på. Og mikrobølgeovnen er kjekk til tre ting (og bare de tre) 1) sjokktine kjøttdeig som man har glemt å ta opp fra frysen, 2) poppe popcorn (mye mer søl i kasserolle) og 3) varme mat til gamle mennesker.

  Etter å ha bodd i 6 md (les: alt for lenge) i et hus hvor mikrobølgeovnen ble brukt til alt, så skal jeg innrømme at jeg har et noe anstrengt forhold til den. Eksempelvis er ikke mikroeggerøre noe godt. Det same gjelder mikrokokt gulrot.

  Forresten... skal man ta det som en fornærmelse at mikrobølgeovnen min heter Lady Cook????

  Og dobbel forresten... Ringer deg i morgen!

  Trippel forresten... Jeg har kjøpt nytt kamera i dag. Lenge leve Gjensidige!

  SvarSlett
 13. Jeg hadde en far en gang, som snakket masse om at mikrobølger var skadelig for intellektet, det hadde han sett på engelskmenn og på barnevernsungene sine. Jeg trodde lenge oppriktig at mikrobølger var farlige, og at en fikk kreft eller hjerneskade om en spiste for mange brødskiver med mikrosmeltet ost. Ring, ring, så kan vi diskutere våre felles Ladyer og hvor teite mannfolk er! Der hvor mikrobølgeovner feiler, er telefoner ufeilbarlige. Og lenge leve Gjensidige, for med et nytt kamera vil dine mesterverk pryde verdsveven på nytt. Dessuten, kanskje uflaksen til slutt blir lei av sine mislykkede forsøk på å plage deg, slik at den går sin vei.

  SvarSlett
 14. Nå må du ikke glemme at jeg først hadde samboer og bodde gratis, for så å skaffe meg ekstrajobb, derfor er jeg blitt veldig bortskjemt og aldri så lite snobbete. Men kneipbrød går an, jeg har kjøpt det...en gang. Men jeg foretrekker virkelig brød med næring i.

  SvarSlett
 15. Skikkelig brød med næring er best, helt klart. Særlig mykt brød med masse korn, himmelske ting.

  Jeg trodde brødbakemaskin var en scifiting, noe som ikke virkelig eksisterte, helt frem til tredje klasse.

  SvarSlett
 16. Nå ble jeg litt nyskjerrig gitt!
  Lurer litt på hvilken far du her snakker om, som har sagt at mikrobølger er skadelig for intellektet??? Det var ikke meg iallefall. Det jeg derimot har hørt om mikrobølgemat, er at det ikke er bra for immunforsvaret, visstnok fordi vannmolekylene i maten blir påvirket sånn at kroppen har problemer med å kjenne det igjen som mat.
  Og både barnevernsunger og engelskmenn tror jeg nok har større problemer å stri med enn mikrobølgemat!

  SvarSlett
 17. Hah! Du har nok kanskje rett om engelskmenn og barnevernsunder, men jeg vet at du sa det en gang! Det er veldig, veldig lenge siden, dog, du kan ha glemt det. Det var midt på nittitallet en gang, tror jeg, for det var mens jeg på død og liv ville til England hele tiden. Jeg husker min blandede fryd ved å se osteskiver smelte på rekordtid for første gang i et engelsk herskapelig hjem i Wimbledon, mens jeg tenkte med gru på deg og på den farlige, kreftfremkallende radioaktiviteten som ble produsert her, og på deg som hadde påstått at unger ble dumme av å ha mikrobølgeovn i huset... (Engelsk ost burde forresten være på listen over grusom, grusom mat. Den osten var motbydelig. Det hjalp ikke en gang å smelte den.)

  SvarSlett