fredag 5. juni 2009

Ukens monster - ZombiEngeline

I går kveld kom jeg inn fra en sunn og næringsrik tur i nabolaget, for å plassere meg i et sengehjørne med Haldis Moren Vesaas' oversettelse av Brechts' tolvskillingsoperaen. Ettersom det var litt kaldt utendørs og det bestandig er varmt hos meg, dugget brilleglassene mine voldsomt til, og for å kunne lese - og fordi en optiker en gang anbefalte det - tok jeg av meg brillene og la dem pent og pyntelig ved siden av meg. Etter en times tid reiste jeg meg for å lage mat, og etterpå gjenopptok jeg min gamle plass og min fritidsyssel. Og da jeg hadde lest ferdig, en halvtimes tid etter dette, oppdaget jeg at brillene var borte. Forsvunnet.

Jeg lette i sengen. Jeg lette under sengen. Jeg lette ved sengen. Jeg sjekket alle bokhyller jeg eier, der ting har en tendens til å havne. Ingen briller. Så nå er det født et nytt monster - ZombiEngeline. Jeg stavrer rundt, halvt i blinde, og venter hvert øyeblikk at jeg skal trampe på noe hardt noe som sier KNAKK.

4 kommentarer:

 1. :-) Funnet brillene ?

  :-) Høres ut som du lider av samme sjeldne sykdom som jeg og din mor kom frem til at vi har: "medfødt Altzheimer" ! Du finner den ikke omtalt i medisinsk litteratur og diagnoseoversikter, vi laget diagnosen selv.

  Viktigste symptomer er at "pasienten" er grenseløst distré, ikke-eksisterende korttidsminne, vimsethet, dagdrømming og filosofering osv. :-) Kunne nevnt eksempler på hvor vimsete jeg og Anna Engeline er, men da hadde det blitt en lang kommentar av dette...

  :-) Alternativt har du et spøkelse der ( munken fra Nidarosdomen ? ) som stjeler briller, da må du sporenstriks ringe "Åndenes Makt" på TV Norge og få et kamerateam til å drive spøkelset ut. :-)

  SvarSlett
 2. Jeg tror på lånerne, jeg. Lånerne som bor i veggene, og som stjeler ting de får bruk for. De er temmelig frustrerende, men jeg tror de kan komme godt med likevel, sånn på lang sikt. For eksempel hadde de lagt brillene mine ikke usynlig på gulvet, men inntullet i strikketøyet mitt på andre siden av rommet.

  SvarSlett
 3. Apropos Moren Vesaas... Her på Nordkurset er det ei gjenta som hev tatovert nokre vers frå "Ord over grind" på underarmen! Eigentleg ganske kult! ;)

  SvarSlett
 4. Wow! meget imponerende å finne de i strikketøyet. Neste gang noe blir borte, tenk så langt utenfor boksen som overhodet mulig(som for eksempel, "ah, kanskje jeg koker de i tekanna"), og ta gjerne frem din lekre Sonic Screwdriver;)

  Håper du har en finfin sommerferie!:D

  SvarSlett