tirsdag 9. desember 2008

Trygge ting

To ting i natt, og bare kort før jeg forhåpentligvis legger meg:

Lukten av hjemmelaget popcorn lager lørdag, uansett når i uken vi måtte befinne oss og uansett hvor jeg er. Den salte lukten av hjemmelaget popcorn i et lite kjøkken lager lørdag, og ikke bare det, det lager lørdag i en sfære av trygg familiekos, av de lørdagene hvor familien er en harmonisk enhet og du er en selvsagt, trygg del av den. Det er ren magi. Jeg elsker popcorn helt uavhengig av smaken og konsistensen, ene og alene fordi lukten skaper verdens deiligste stemning i magen min.

Jeg elsker å vaske klær. Jeg elsker hele prosessen, fra sortering av farge og stofftype, til å putte inn i en hvit maskinboks, til å helle såpe i riktig hyllerom og trykke på de riktige knappene. Jeg elsker å ta ut klærne etterpå, jeg elsker lukten av dem og den stive følelsen av lin, den myke følelsen av bomull, jeg elsker å henge dem opp og kjenne hvordan det er deler av mitt personlige liv jeg arbeider med. Men det beste av alt? Jeg vet nesten ingenting som er så beroligende som lyden av en vaskemaskin som arbeider. Lyden av en trommel som går rundt er reneste beroligende, jeg blir trygg og varm som en glad femåring. I natt virker endelig vaskemaskinen min igjen, med en ondskapsfull hårnål mindre.

5 kommentarer:

 1. Popcorn er namnam,

  men du tar alt for mye salt på :)

  SvarSlett
 2. Haha, det stemmer! Neste gang vi lager popcorn sammen, skal du få styre saltbøssen.

  SvarSlett
 3. SMitt litt vaskeglede over på meg!! Her går det nemlig trått med slike ting..

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig! å vaske klær (spesielt i student vaskeriet) gjør at jeg føler meg som en del av liten søvning landsby.

  SvarSlett
 5. Jeg skulle gjerne smittet litt vaskeglede, egentlig skulle jeg gjerne ha tappet det på flaske og gitt det i gave til alle som kunne trenge det. I en magisk verden!
  Men inntil da, har du prøvd å høre på lyden av vasketrommelen i arbeid? Hvis ikke det virker, så kanskje du skal prøve å ha sex på den - Virrvarr påstår det er bra.

  Og Ullvott! Jeg har vasket klær på studentvaskeri en gang, og det var herlig. Det er noe med lukten, tror jeg, den varme, tunge, fuktige luften som lukter tøymykner og vått tøy.

  SvarSlett