fredag 12. september 2008

Sjekketriks

Hvis noen skulle skrive meg en kjærlighetssang noengang, måtte det være noe i Joshua Radinstil. Jeg trodde først dette bare var stillferdig bakgrunnsmusikk på Grey's anatomy, men fordi det var pen koring måtte jeg sjekke det ut litt mer. Så fant jeg denne sangen. De to første versene forteller alt. Metaforer som dette fungerer utmerket som sjekketriks, kanskje nesten mer enn en Jane Austenreferanse ville gjøre. Jeg bare sier det.


You're Sylvia Plath
As you drift from the bath.
I hand you a robe
And so it goes,
The moment'll pass.

You're Simone de Beauvoir
As you get out the car.
The way you read me,
No one can see me
Is you are.

6 kommentarer:

 1. Hah! So det VAR Sylvia Plath han song.
  Var det eg tykte, sjø.

  Fint.
  Men NO, no er det natt.

  SvarSlett
 2. Javisst. Jeg også hørte, og stusset - sang han Sylvia Plath? Gravde frem sangteksten, og joda. Og deretter synger han om Simone, da ble datamaskinen min glad.

  SvarSlett
 3. Fint tekst. Men dette er da strengt tatt metaforer og ikke similer?

  SvarSlett
 4. Du har rett, rett! Shame on me. Jeg skal fikse. Og jeg burde skaffe meg en korrekturleser på høyre skulder, særlig når jeg snur døgnet og skriver midt på natten. Takk :)

  SvarSlett
 5. Ah, flott sang! Apropos Johsua Radin og The Smiths; du må høre Radins tolkning av Girlfriend in a Coma. Jeg tror du vil like det, kanskje, selv om du ikke er veldig glad i Smiths:)

  Jeg liker din blogg altså!

  SvarSlett
 6. Oj? Hvordan har jeg i årevis unngått en perle som dette? Girlfriend in a Coma er jo faktisk en av få The Smithssanger som går meg rett i hjerte og forblir der, jeg skal sjekke ut straks. Spennende.

  SvarSlett