mandag 9. august 2010

SciFi møter Norge

Jeg tilbringer enda en kveld på Dragvoll, der jeg benytter meg av studenters billige tilgang på datamaskiner og internett. Etter noen timer med korrekturlesning vil jeg koble av med lett underholdning, og jeg roter litt rundt på YouTube. Jeg er selvsagt innom litt forskjellig, jeg leter gjennom tysk pop og hopper for en gangs skyld over Tennantintervjuer (hva som helst, bare han SNAKKER) - jeg bestemmer meg for å søke opp små filmsnutter fra tvserier. Og hva finner jeg?

Noen har lagt ut en minisekvens fra den x-filesepisoden som foregår i Norge. Dette er en klassiker for alle norske Mulderfans. Jeg så altså dette på nytt, og denne gangen løsrevet fra resten av konteksten - med norsk teksting under. Dere har tid til under to minutter med norskopplæring. Det er verdt det. 
Merk deg også hvem av dem som har trent mest på uttale, en av dem er jo nesten forståelig. Den andre? Vel..."do de eide-do-didei"? Men jeg har av og til slem sans for humor, og det som fikk meg til å le høyest var en av kommentarene under:
"Hmmm, lurer på om jeg skal lage en film hvor jeg leier inn
Petter og Henning Solberg til å spille amerikanere. Det hadde blitt omtrent det
samme."


4 kommentarer:

 1. Takk! Nå lo jeg innmari godt!

  SvarSlett
 2. Jeg også. Og særlig av tekstingen.

  SvarSlett
 3. Fantastisk! Dette hev eg berre høyrt um, og aldri kome på å sjekka det. Do-di-dei! Takk!

  SvarSlett
 4. Nettopp, Gullhjerte! Dette er et sånt klipp som en går glipp av med mindre en er sprø fan av amerikansk scifi, men det er et gullkorn. Takk og lov for youtube, sier jeg! Youtube - informasjon til folket.

  SvarSlett