mandag 13. oktober 2008

underholdning

De pleier å si at jeg er snill. Jeg tror dem. Når jeg kjeder meg på busstoppet, særlig på grå dager hvor brystet mitt gjør vondt, da lager jeg privat, usynlig underholdning.

Først knuser jeg steinsøylene som holder gangbroen oppe. Jeg knuser dem som Samson sikkert gjorde, på midten, slik at de bryter i lange, slanke fibre, broen skaker og faller ned i bilveien under. Det lager høy lyd. Grått steinstøv faller på alle oss som sto ved siden av, og i støvet som faller på bakken ligger hundretusen ørsmå fragmenter av noe solid og trygt noe, små pilspisser.

Det neste jeg gjør, er å tenne fyr på trærne. Jeg velger dem ut, ett og ett tre, og eksploderer trekronene slik at de blir overtent med et lite smell. Om høsten brenner løvet i ulike farger, noe rødt, noe gult og noe gyllent. Om sommeren knitrer det i ulike farger. Om vinteren brenner trærne helt ned i løpet av sekunder.

Dagens siste gjerning er å bryte opp asfalten under både trekroner og steinsøyler. Jeg bryter den opp slik isen brytes om våren, i bruddstykker som utgjør et mosaikkbilde. Endelig resultat - et rasert gatebilde, med en underlig skjønnhet.

4 kommentarer:

 1. :-) Du bør kanskje skrive en kriminalroman ?, da kan du til og med drepe folk and get away with it ! :-)

  Du ER snill, men kanskje Jung hadde litt rett i det han skrev om "skyggen" ? Ikke mulig å bare være snill.

  Og du har evnen til å gjøre dine skyggeaktige sider til underholdning for oss andre, ikke verst det. :-)

  SvarSlett
 2. Det er det man kaller ett litt vel indre liv :)
  Som jeg forresten har lært er meget viktig. Spesielt på forelesninger mandag morgen i faget Medical Statistics. Alternativet er å slå hodet hardt i veggen. Og det er vel sånn i det lange løp ikke et veldig bra alternativ. Spesielt ikke siden kun en av 9 forelesninger er unnagjort...

  SvarSlett
 3. Jeg blir Alice i kjempeutgaven og tramper meg nedover Karl Johan. Skvusj-skvusj.

  (Du kan årelate en liter snillhet. Minst. Jeg er like glad i deg uansett.)

  SvarSlett
 4. Vakker tekst. Du skreiv så eg såg det.

  SvarSlett